|
|
|
...
Hogy nem is sejted, a bestseller-em
Amit áll néven írtam
Hogyan fogytam le titokban úgy, hogy el sem híztam
Csak brutálisan bulváris vulgáris lehet
Vagy mehet a levesbe csípős paprika helyett
Ha majd ott tartotok ahol én tartok
Akkor már mondhattok mindenféle dolgot
De addig vigyázatok arra hogy mit szóltok
Szerintem úgy lesz a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... illatát, hűvös helyen, sötét flakonban tárolja. Tegye hűtőszekrénybe, s ne ijedjen meg, ha kissé megsűrűsödik. Használat előtt néhány percig hagyja szobahőmérsékleten!
Csalánt a levesbe
A csalán tisztítja a vért, erősíti a szervezetet. Segít a vesebetegségek, húgyúti gyulladások, a reuma, a vérszegénység kezelésében, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Legjo... |
|
|
|
|
|
|
|
... toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
2. A vajat lábasban megforrósítjuk, meghintjük a liszttel, és 2 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, felforralju... |
|
|
|
|
|
|
|
... minden mint a karika csapás. Feszültség feloldva kellő képen.
Estére már nagyon jól néztünk ki, de a tánci sokat segített. Mert ha nem táncoltunk volna, sztem beleborultunk volna a levesbe .
Összegezve igen jó kis lagzi volt. talán az idén ez volt a második legjobb, és még mindig lesz egy...teljesen rutinos leszek már:)
amúgy nem vagyok másnapos és nem fáj a f... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetjük, a mozzarellát félbevágjuk. A sonkaszeleteket hosszanti csíkokra szeljük. A bazsalikomot leöblítjük, 4 bóbitát félreteszünk, a többit felaprózzuk, és néhány csipet kivételév... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 l halalaplé, 3 evőkanál paradicsompüré, erőspaprika-krém, a levesbe: 40 dkg pontyfilé csíkokra vágva, besózva, arasznyi póréhagyma karikákra vágva, fél zeller tisztítva, gyufaszálnyi csíkokra vágva, 8 dkg gyufametélt, citromlé.
Elkészítése:
Az alaplevet felforraljuk, a paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az er... |
|
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk.
3. 2,5 liter enyhén sós, szelíd forrásban levő vízbe 2 ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúza már majdnem puha, a levesbe beletesszük a sárgarépát, a májat, a tárkonyt, és összepirítjuk. Felengedjük egy liter vízzel, amikor forr, hozzáadjuk a gombát, és ha kell, még sóval, borssal fűszerezzük.
3. Az elk... |
|
|
|
|
|
|
|
... spárgafejet is beleteszünk. Az egészet puhára főzzük. Ezután világos rántással - melyhez egy kis zöld-petrezselymet tettünk - berántjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott hagymát zsíron megpirítunk. Mielőtt levesszük a tűzről, finom, apróra vágott fokhagymát és piros-paprikát adunk hozzá, elkeverjük, és a levesbe tesszük. Megsózzuk, babérlevéllel fűszerezzük.
Cukorral lepirított barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük, ízlés szerint kevés mustárt... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajat és 1 egész tojást tányérban jól elkeverünk. 10 deka zsömlemorzsát, 3 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 egész tojást és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a rizslisztet, a forrásban levő leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön további 3-4 percig főzzük. A megmosott petrezselyem levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, és lazán elke... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A férj és a feleség ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplik, mikor a feleség megszólal vacsora közben:
- Drágám most is olyan melegséget érzek itt bent, mint mikor összeházasodtunk!
- Igen csak akkor szerelmes voltál, most meg bele lóg a melled a levesbe!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... is nyersen dolgozzák bele a masszába, de az enyhébb íz kedvéért 5 percig tejben forralva is hozzá lehet adni. A többi, mint fent. (,,Egy kis snidling a kertben, és megvan télire a levesbe és a champbe való zöld hagyma... Akármilyen kicsi a kert, snidlingnek mindig legyen benne hely.")
Borsó. Egy csésze zsenge borsó. Főzzük a tejben kb. 6 percig, amíg meg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... rántásra öntjük, felforraljuk, sóval és borssal fűszerezzük.|... |
|
|
|
|
|
|
|
... A következő koldus is hasonlóképpen gondolkodik: "Úgyis ott lesz a
finom burgonyás csontleves, mire oda az én kis apró elfőtt rizsem, észre sem veszi
senki, hogy nincs benne a levesbe, miután a krumpli megfő és porladni kezd!" Olyan
mozdulatot színlel, mintha beledobná a rizst a fazékba és odébb áll ő is.
Majd a harmadik koldus indul el a fazék felé és íg... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntsük át egy nagyobb lábasba, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott körtét, öntsünk rá annyi vizet, hogy duplán ellepje. A vaníliát hosszában vágjuk kétfelé, kaparjuk a kis magokat a levesbe, és a kikapart vaníliát is dobjuk bele. ĺzesítsük sóval, citromlével és cukorral, majd kis lángon főzzük tíz percig. Ha megfőtt, hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be, ö... |
|
|
|
|
|
|
|
... babot néhány órára víz-be áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és a hosszúkásra vágott zöldséget, sárgarépát és a kettévágott burgonyát, fokhagymát, vöröshagymát, sót beletesszük a levesbe. Mikor a bab megpuhult, törött paprikát szórunk a tetejére, és az egészet összeforraljuk.
Diós szárnyas-krémleves
4 személyre
Hozzávalók: 2 tyúkhúsleveskocka, ... |
|
|
|
|
|